Photoshop
BoomkruiperVoorEnNa
Lightroom1
BruineKiekendiefVoorEnNa
IJsvogelVoorEnNa

Fotografie in het algemeen en natuurfotografie in het bijzonder heeft de voorbije jaren enorm aan populariteit gewonnen. Steeds meer mensen trekken erop uit en maken daarbij vaak schitterende beelden. Het is dan ook jammer vast te stellen dat men niet altijd het maximale uit die mooie beelden haalt tijdens de nabewerking. Het is namelijk een misvatting dat 'goede beelden geen nabewerking behoeven'. Uiteraard is een goede kennis van je materiaal een noodzaak en wordt hét beeld niet snel even achteraf op de pc gemaakt. Toch is het erg belangrijk de workflow achteraf, thuis op je pc, niet uit het oog te verliezen en precies daarover handelt deze nieuwe workshop. De voorbije jaren heb ik erg veel ervaring opgebouwd op dat vlak. Enderzijds in de cursussen vogelfotografie die ik aanbied, maar ook tijdens het jureren van fotowedstrijden en het nabewerken van originele beelden die me worden doorgestuurd door de bezoekers van mijn fotohutten.


Tijdens deze 2u durende workshop overloop ik m'n eigen workflow met jullie. Lightroom en Photoshop komen beiden aan bod, waarbij de eigenlijke beeldbewerking vooral in Photoshop gebeurt. Terwijl we aan de beelden werken, worden deze simultaan getoond op een groot projectiescherm. Na afloop van de workshop ontvang je een pdf-bestand met daarin een samenvatting van de belangrijkste stappen. Punten die zeker aan bod komen zijn: import/export en beeldselectie in Lightroom, naamgeven/taggen in Lightroom, selectieve ruis-reductie, werken met lagen, naverscherpen, klaarmaken van beelden voor druk en/of sociale media, websites enz... Klassieke handelingen als histogram-interpretatie, kleur-correcties, uitsnede bepalen, retoucheren van stofjes of sensorvlekken worden eveneens besproken. Indien je zelf een bepaald accent wenst te leggen, kan dat vooraf overlegd worden.


Praktisch


Maximaal voor 3 personen. De workshops gaan steeds door in Kalmthout op week-avonden tussen 20 en 22h. Bekijk de online agenda voor beschikbare data. Vooraf ontvang ik graag 10-15 RAW-beelden zodat we deels met jullie eigen beelden aan de slag kunnen gaan en we samen kunnen overlopen waar er eventuele verbeterpunten zijn.


Kosten


1 persoon: 100€ - 2 personen: 150€ - 3 personen: 200€ (prijzen steeds incl. BTW)