RoodborsttapuitGlennVermeersch
BoerenzwaluwIgorDSC_00631
GrauweVliegenvangerGlennVermeersch
GroteLijsterGlenn12500
IMG_4008
IMG_9507
IMG_3429
TorenvalkGV
IMG_0138
DSC_3011
IMG_0738
IMG_2438
IMG_5880
IMG_7313
IMG_2778
IMG_9743
IMG_9785
IMG_9835
TapuitGlennVermeersch

Hut 3 is momenteel nog volop in ontwikkeling, maar is wel reeds beschikbaar in de online agenda vanaf april '20. Op een erg mooie locatie zal je hier een erg divers soortenaanbod voor de lens kunnen krijgen. De hut is namelijk gelegen op de overgang van een oud bos naar open landbouwgebied. Een nabijgelegen, compleet vervallen en overwoekerde koeienstal trekt eveneens een aantal fraaie soorten aan. Bovendien maak je hier net als bij Hut 1, Hut 6 en Hut 10 kans op extra diversiteit tijdens de voorjaars- en najaarstrek.

 


Een greep uit de mogelijk te fotograferen vogels:

 

Door de unieke ligging is een bijzondere soortenmix mogelijk. Echte bosvogels zijn bv. Appelvink, Grote Lijster, vele mezensoorten, Grauwe Vliegenvanger, Gekraagde Roodstaart, Boomklever, Grote Bonte Specht, Boomkruiper enz...In de najaars- en winterperiode zijn ook Sijs en Keep mogelijk. Soorten kenmerkend voor het meer open landbouwgebied die ook bij de fotohut voorkomen zijn Torenvalk, Gele Kwikstaart, Witte Kwikstaart, Graspieper, Roodborsttapuit, Boerenzwaluw, Spreeuw, Wulp, Kievit enz... In de winter zijn soorten als Kolgans, Grauwe Gans en Rietgans niet uitgesloten. De aangelegde poel is groot en tamelijk diep wat me toeliet hier kleine vissoorten in uit te zetten. Blauwe Reiger en IJsvogel zijn uiteraard  de 'usual suspects' die de visjes moeten gaan ontdekken. Grote Gele Kwikstaart en Witgatje worden, vooral in voor- en najaarstrek, ook aangetrokken door een dergelijke poel. Soorten kenmerkend voor het overgangsgebied tussen bos en landbouw zijn ook mogelijk met daarbij doelsoorten als Boompieper, Ringmus, Groene Specht, Grauwe Klauwier, Putter, Kneu enz...In de trekperiodes zijn bovendien soorten als Tapuit, Paapje, Koperwiek, Kramsvogel e.v.a. te verwachten. De vervallen schuur ten slotte kan nestplaats bieden aan soorten als Steenuil en Zwarte Roodstaart

 


Comfort: Geschikt voor maximaal 3 personen. Hoogte 2m, grondstatieven gratis ter beschikking, spiegelend glas, lange drinkpoel met mooie achtergronden, brede foto-plaat, erg veel bergruimte, stoelen met zitkussens.


Beschikbaarheid: kijk in de online hutagenda naar dagen waar 'H3' nog vermeld wordt (vanaf april '20).


Recente beelden: Gezien de hut volop in ontwikkeling is, kan je voorlopig nog geen recente beelden bekijken. Die zullen echter in de loop van februari/maart verschijnen tussen de recente resultaten van de andere fotohutten. Uiteraard zal daar in de nieuwsbrief ook nog de nodige aandacht aan besteed worden.