Er worden prachtige beelden gemaakt vanuit mijn verschillende fotohutten. Om de mooiste beelden wat meer in de schijnwerpers te zetten en om de fotografen van deze beelden te belonen voor hun creativiteit/originaliteit besloot ik te starten met een maandelijkse fotowedstrijd. Uiteraard horen bij een wedstrijd een aantal spelregels en die zet ik hieronder even op een rijtje:


1) De wedstrijd wordt maandelijks georganiseerd en deelname is gratis.

2) Ingestuurde beelden dienen te voldoen aan volgende voorwaarden:


a) gemaakt in de maand van de wedstrijd én vanuit één van mijn fotohutten in Kalmthout en omgeving. Ook  beelden gemaakt van uit de fotohut bij SilvesterLodge zijn welkom.

b) maximaal 15 beelden per persoon per hut-sessie

c) formaat: 1800 pixels aan de breedste zijde, 72dpi, jpeg

d) geen logo's, kaders e.d.


3) Beelden worden doorgemaild of verstuurd via Wetransfer. Insturen kan tot en met de 4e dag van de erop volgende maand.

4) Alle beelden worden door mij enkel geplaatst - getagd of mits vermelding van jullie naam - op deze website of op mijn sociale media kanalen (Facebook - Instagram).

5) Prijzen: Maandelijks een 'Waardebon schuilhutfotografie' van respectievelijk 50€, 20€ en 10€ voor de eerste 3 plaatsen. Na één jaar worden de 36 maandwinnaars tegen elkaar afgewogen en worden 3 jaarwinnaars bekendgemaakt. Die jaarwinnaars ontvangen vervolgens een waardebon twv respectievelijk 225€, 150€ en 75€.

6) De winnende beelden worden hieronder geplaatst en blijven gedurende 1 jaar zichtbaar.


Maandwinnaars januari '23 - december '23

Jaarwinnaars 2022


En daar zijn ze dan, de 3 gelukkigen die de hoofdprijzen van 2022 hebben weggekaapt! Een korte toelichting van de keuze van de jury:


1. Zanglijster - Diana Mieras - Hut 7


"Dit is bovenal een erg origineel, kunstzinnig beeld met een houding van de lijster en een kleurenpalet dat erg aanspreekt en meteen in het oog springt. De reflectie -die lang niet bij alle beelden even goed uitpakt- is hier wél een echte meerwaarde. Je blijft hier naar kijken"


2. Steenuil met Boerenzwaluw - Kevin De Ceuster - Hut 6


"Hoewel de echte scherpte op het oog van de zwaluw ontbreekt (als die er wel was geweest, was deze wellicht nog een trapje hoger geëindigd), is dit een schitterende actie-foto. Het toont prachtig de verhoudingen tussen beiden. Voor de zwaluw is een Steenuil een echte vijand en het zal ongetwijfeld wel eens vaker gebeuren dat een jonge Boerenzwaluw ten prooi valt aan een Steenuil wanneer ze bv. in en rond dezelfde schuur broeden. Voor de uil is de volwassen zwaluw eerder vervelend, maar echt lastig wordt hij/zij er niet van !"


3. Zwartkop met lijsterbesje - Iggino Van Bael - Hut 10


"Esthetisch is dit een waar kunstwerkje. Het frisse kleurenpalet, de houding van de Zwartkop en de scherpte van het geheel (vogel + bessen + blad) maken hiervan een echte topper. Het 'opvetten' van de Zwartkoppen tijdens hun (energie-verslindende) najaars-trek naar het zuiden wordt hier bovendien heel mooi in beeld gebracht."