Hut 8 is gelegen op een groot privaat terrein en is ideaal geschikt voor de moeilijker te fotograferen soorten typisch voor de Kempense bossen. Denk, afhankelijk van het seizoen, aan soorten als Bonte en Grauwe Vliegenvanger, Havik, Wespendief, Buizerd, Appelvink, Goudvink, Kruisbek, Fluiter, Boompieper, Fitis, Gekraagde Roodstaart, Zwarte Specht en vele anderen…

Deze hut is met voorsprong mijn meest geïsoleerde locatie, kilometers diep in de Kalmthoutse bossen. De setting zelf is sober, maar functioneel. De drinkpoel is 6-7m lang en verschillende eilandjes erin geven de vogels gelegenheid om te baden en zorgen voor erg rustige achtergronden.

Verwacht je niet aan een constante stroom vogels zoals dat, afhankelijk van het seizoen, vaak het geval is voor Hut 1, Hut 2 of Hut 6. Hou rekening met af en toe wat langere periodes met minder beweging, maar hou vooral ook rekening met het plots verschijnen van verschillende soorten uit het lijstje hierboven! Kortom, dit is een hut voor vogelaars en iets meer ervaren fotografen met een behoorlijke dosis geduld, een hut ook waar de kwaliteit van de soorten primeert op de kwantiteit! Bekijk hier alvast een filmpje (©Hans Rademakers) met enkele van de frequente roofvogels! Dat je zelfs op een regenachtige dag prachtige actiebeelden kan verwachten, is dan weer mooi te zien in dit filmpje (©Jan Bezemer).


 

Comfort: Geschikt voor 2-3 personen. Ruime zitbank met comfortabel zitkussen en veel beenruimte, spiegelend glas, extra ruimte voor rugzakken en klein materiaal, 2 grondstatieven gratis ter beschikking, hoogte 1,7m


Beschikbaarheid: kijk in de online hutagenda naar dagen waarop 'H8' nog vermeld staat.


Recente beelden: In de slideshow hierboven zie je wat je doorheen het jaar kan verwachten, maar onder de recente beelden zie je een selectie van wat er de voorbije weken/maanden werd gefotografeerd.