In deze avontuurlijke workshop leer je eerst omgaan met een drijvende schuilhut om er vervolgens zelf gebruik van te maken. Doelsoorten zijn allerlei steltlopers, meeuwen, futen, sterns en eenden. De soorten van de dag zijn afhankelijk van het seizoen en de locatie (zoet water/zout water). Je zal ervan versteld staan hoe dicht je bepaalde soorten kan benaderen en je ervaart meteen ook dat het lage standpunt een wereld van verschil betekent. Je keert zonder twijfel huiswaarts met een aantal goede beelden, de soortenrijkdom is echter afhankelijk van de periode en ook de factor geluk speelt een rol.


Praktisch: maximaal voor 1 deelnemer, ik zorg voor drijfhutten, isolerende waadpakken, koffie en versnaperingen en bepaal de locatie op basis van weersomstandigheden en eventueel getij.  Duur: ca. 4 uur, waarvan minimaal 2 uur in het water.


Materiaal: Voor deze workshops  zijn de  wat langere (>300mm) telelenzen beter geschikt.  Ik werk met de uitstekende drijfhutten van Mr JanGear die de mogelijkheid bieden om je eigen statiefkop te gebruiken, stevig bevestigd op een grondplaat in de drijvende hut.


Wanneer? De nieuwe data worden stelselmatig  toegevoegd aan de Hutagenda. De beste maanden hiervoor zijn april/mei/juni en september/oktober. In februari/maart kan je ook kiezen voor de Futen-balts. Deze workshop wordt in nauw overleg gepland, neem contact met me op voor de voorwaarden.