IJsvogels spreken tot de verbeelding! Ze vertonen een prachtig gedrag bij de jacht op vis, hebben een erg fraai baltsgedrag waarbij het mannetje het wijfje visjes komt aanbieden en bovendien behoren ze tot de mooist gekleurde broedvogels van Europa. Bij mijn fotohutten (H1+H9) kan al dit gedrag van erg nabij (ook onder water!) worden bekeken. Je zit er letterlijk met je neus op het privé-leven van deze prachtige vissers. Op een 4-tal meter voor de hut kan je al hun kenmerkende gedrag fotograferen én beleven.


Op enkele jaren tijd is het perceel waarop H1 werd aangelegd prachtig ontwikkeld. Er vormde zich een mooie rietkraag, de grote vijver krioelt van de kleine visjes en recent werd ook een nieuwe broedplaats aangelegd voor de IJsvogels. Hier werden speciale nestkasten voor de soort ingebouwd om de nesten te beschermen tegen predatie van Bruine Ratten en andere mogelijke roofdieren. De workshops kunnen het hele jaar door succesvol zijn. In de winter brengen de vogels de meeste tijd voor de hut zelf door, maar tijdens de broedtijd maak je dan weer kans op paargedrag en mogelijk ook pas uitgevlogen jongen die nog gevoerd worden. Indien je een datum hebt gereserveerd en ik stel vast dat er tijdelijk geen IJsvogels aanwezig zijn, dan houd ik je daar uiteraard op voorhand van op de hoogte.


Om de IJsvogels te fotograferen, kan het uiteraard volstaan om Hut 1 voor een dag te boeken, maar tijdens een workshop vanuit dezelfde hut zorg ik voor een persoonlijke begeleiding, technische ondersteuning én voor een extraatje zodat ook de kansen op beelden van de duikvlucht flink verhoogd worden. Interesse? Kijk dan eerst in de Hutagenda naar weekdagen waarop H1 nog vermeld staat (en dus vrij is) en stuur me dan een mailtje. De workshop kan verzorgd worden voor maximaal 2 personen en neemt een voormiddag in beslag. Uiteraard heb je de fotohut in de namiddag ook ter beschikking om zelf verder te fotograferen en ook de vele andere mogelijke soorten voor deze hut vast te leggen.