ZwarteSpechtBart11500
WespendiefNick11500
IMG_7254
60972586_2436363393249265_4242586136850989056_o

Hut 7 is de allernieuwste uitbreiding in het Kalmthoutse netwerk aan fotohutten. Net zoals bij H9 ging hier een lange voorbereiding aan vooraf. De hut is beschikbaar vanaf mei 2019. Het is een boshut, maar eentje met een grote open plek die bestaat uit een heidevegetatie en jonge opslag van loofbomen. Erg kleurrijk ook met naast de vele heide tevens verspreide Brem- en Gaspeldoorn-struikjes. De grote open plek zorgt niet alleen voor een overvloed aan licht, maar trekt tegelijk ook vogelsoorten aan die zich liever ophouden aan de bosrand, zonder in te boeten aan echte bosvogels. Voor de hut strekt zich een drinkplaats uit die  erg fraaie achtergronden en lage standpunten mogelijk maakt.  Meteen vanaf de start bleek de hut een schot in de roos met niet alleen erg veel kleinere bosvogelsoorten, maar ook een goede frequentie van roofvogels, waaronder meermaals zelfs Wespendief. Bovendien bleek ook Zwarte Specht een erg regelmatige gast.


Doelsoorten: Naast tal van algemenere bosvogels ook soorten van de overgang tussen bos naar heide zoals Boomleeuwerik -  Boompieper - Gekraagde Roodstaart - Fitis en Kruisbek. Minder algemene bosvogels als Sperwer - Zwarte Specht - Appelvink - Bonte Vliegenvanger, Grauwe Vliegenvanger - Kuifmees - Sijs - Goudhaan zijn zeker mogelijk. In trek- en winterperiodes ook lijsterachtigen als Koperwiek - Kramsvogel en sporadisch Beflijster. Winterfasten als Sijs, Keep enz...zijn eveneens te verwachten. Middelste Bonte Specht is een quasi zekerheid in herfst en winter.


Comfort:  Geschikt voor maximaal 3 personen, 3 stoelen met rugleuning en kussens, spiegelend glas, grondstatieven gratis ter beschikking, Hoogte 1,85m.


Recente beelden: In de slideshow hierboven zie je wat je doorheen het jaar kan verwachten, maar onder de recente beelden zie je een selectie van wat er de voorbije weken/maanden werd gefotografeerd.